• Winters House

    NOTICE: Due to Sound Transit construction, the Winters House will be closed for all programs and rentals starting October 1, 2016. This closure will last throughout Sound Transit Light Rail construction. Winters House will not be available until 2022 or later.

    2102 Bellevue Way SE

    Winters House - front of building

    The Winters House was built in 1929 in Mission Revival style for $32,000 by Frederick and Cecilia Winters. It was listed on the National Register of Historic Places in 1992, and is the only nationally-designated property in the city of Bellevue. It is on Bellevue Way, on the west side of the Mercer Slough Nature Park. It is easily accessible, yet borders a quiet, natural setting.

    The Interpretive Viewing Terrace is located on the back side of the house. The 675 square foot terrace features terra-cotta style tiles, a sitting wall, wood trellis and beautifully landscaped grounds.

    Contact

    Parks & Community Services
    450 110th Avenue NE or PO Box 90012
    Bellevue, WA 98009-9012
    Telephone
    Social Media

    Additional photos of the Winters House

    Front of the Winters House

    Front of the Winters House

    Winters House - living room

    Main Floor - Living Room

    Winters House - living room

    Main Floor - Living Room

    Winters House - reception area looking into library

    Main Floor - Reception Area looking into Library

    Winters House - library looking to reception area

    Main Floor - Library looking out to Reception Area

    Winters House - kitchen

    Main Floor - Kitchen

    Winters House - breakfast area

    Main Floor - Breakfast Room

    Winters House - Mercer Room

    Lower Level - Mercer Room

    Winters House - beverage alcove to Mercer Room

    Lower Level - Beverage Alcove looking into Mercer Room

    Winters House - coffee counter

    Lower Level - Coffee Counter

    Winters House - viewing terrace

    Interpretive Viewing Terrace

    Winters House - beverage alcove

    Lower Level - Beverage Alcove